חממת בצלאל: אדמה, דבש ורימון, מיכל אביתר - מוזיאון ארץ ישראל

חממת בצלאל: אדמה, דבש ורימון, מיכל אביתר

אני רוצה לחגוג את המקומיות, את הפריחה הקולינרית, את הקרקע וההיצע החומרי שקיימים כאן ועכשיו.

"אדמה, חול, דבש, רימון, זעתר, עגבנייה, בצל ירוק. צבעים, טעמים וריחות. כל אלו מאפיינים מקום. אני אוספת אותם לסטודיו נייד, סטודיו המייצר רגעים וטעמים חד פעמיים. רגע שלא יהיה דומה לקודמו או לזה שאחריו, ולא ישאיר טביעת רגל סביבתית. אני רוצה לחגוג את המקומיות, את הפריחה הקולינרית, את הקרקע וההיצע החומרי שקיימים כאן ועכשיו. בפרויקט אני יוצרת חומר מאדמה שמקורה באזורים שונים בארץ. אני מעבירה אותו באקסטרודר קרמי – טכנולוגית שיחול ידנית המספקת דחיסה ושליטה בעובי החומר, כך מתקבלת בשטח קערית קטנה. את פנים הקערית אני מצפה בנוזלים סמיכים כמו דבש, רכז רימונים, דיבס ועוד – חומרים אשר בעת ייבוש הכלי מייצרים שכבה הנראית כגלייז מבריק. הייבוש נעשה בשמש ובמעשנה. עם חומרי גלם מקומיים אצור סלט, תבשיל, ליקר או קינוח. נוזלי המנה ימיסו את שכבת הגלייז וזו תשתלב במנה כתיבול משלים. זהו אקט שאינו מפריד בין הכלי לבין תכולתו, ומעורר מחשבה על הכלים סביבנו ועל האופן שבו ניתן להשתמש בהם במלואם".

מיכל אביתר בפעילות בחצר המוזיאון. צילום: תומר ספיר
מיכל אביתר בפעילות בחצר המוזיאון. צילום: תומר ספיר
מתוך פרויקט מתמשך, צילום: אורי מגנוס

מיכל אביתר בוגרת תואר ראשון ושני בעיצוב תעשייתי, בצלאל ושפית. הקימה יחד עם האמנית כרמל בר את סטודיו מל״א המתמקד במיצגים קולינריים. הסטודיו משלב פרקטיקות של עיצוב, במה ומטבח לחוויות אכילה, לעתים גרנדיוזיות ולעתים אלה חוויות המתמקדות בביס קטן ומדויק.

מיכל אביתר פועלת במסגרת תוכנית הרזידנסי (שהות אמן) בחממת בצלאל בקומה השנייה של גלריית המגדל.

מגדל תצפית ומקרה הברירה המלאכותית

התוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי, בצלאל בביאנלה לאומנויות ולעיצוב תל־אביב 2020, מוז"א

אוצרי התערוכה במגדל התצפית: תומר ספיר ומאיה בן דוד

עיצוב התערוכה במגדל התצפית: תומר ספיר